Maar soms moet men even geduld hebben om de markt de gelegenheid te geven om duidelijk richting te kiezen. Voor een eindejaarsrally begint de tijd te dringen. Wie geen haast heeft, kan zich ook vastklampen aan objectieve stop loss technieken.

Theodoor Gilissen Bankiers blikt eerst even terug op de subjectieve visie: Op 18 november (openingskoers 247,14 / slotkoers 250,62) veronderstelde de subjectieve mindset van de chartist een bodemproces.

Een dag later luidde de laatste zin in de conclusie: "Boven AEX 247 blijven we hameren op een stijgingsscenario in de komende weken/maanden naar 302 tot 345".

Op 20 november werd besloten dat er geen verandering van deze inzichten zou plaatsvinden, zolang de AEX boven 217,80 blijft noteren.

Op 21 november bereikte de AEX een dieptepunt op 220,12 en werd volgens Theodoor Gilissen Bankiers het slechte beursnieuws op de voorpagina die ochtend beschouwd als contra-indicator.

Maar soms moet men even geduld hebben om de markt de gelegenheid te geven om duidelijk richting te kiezen. Voor een eindejaarsrally begint de tijd te dringen. Wie geen haast heeft, kan zich ook vastklampen aan objectieve stop loss technieken. Theodoor Gilissen Bankiers blikt eerst even terug op de subjectieve visie: Op 18 november (openingskoers 247,14 / slotkoers 250,62) veronderstelde de subjectieve mindset van de chartist een bodemproces. Een dag later luidde de laatste zin in de conclusie: "Boven AEX 247 blijven we hameren op een stijgingsscenario in de komende weken/maanden naar 302 tot 345". Op 20 november werd besloten dat er geen verandering van deze inzichten zou plaatsvinden, zolang de AEX boven 217,80 blijft noteren. Op 21 november bereikte de AEX een dieptepunt op 220,12 en werd volgens Theodoor Gilissen Bankiers het slechte beursnieuws op de voorpagina die ochtend beschouwd als contra-indicator.