De markt bestaat onder normale omstandigheden namelijk uit vier soorten partijen. Dit zijn degenen die longposities hebben, zij die shortposities zijn aangegaan en partijen die geen posities meer hebben of nooit hadden.

Na een koersuitbraak neemt het vertrouwen onder degenen die longposities hebben toe, maar ook de psychologische druk onder de anderen marktpartijen.

Denk in dit geval aan de angst om verlies te lijden bij degenen die ongedekt short zitten en angst om de boot te missen bij hen die geen posities (meer) hebben. Noem hen 'spijtoptanten'.

Een korte termijn pullback naar het uitbraakniveau (= AEX 257,53) wordt naar verwachting opgevangen door de spijtoptanten. Denk hierbij aan hen die op 10 en 11 december rond AEX 257 en daarna niet opnieuw zijn ingestapt.

Een terugval stelt degenen die shortposities zijn aangegaan dan ook in de gelegenheid om verliesgevende positie(s) 'breakeven' te liquideren.

Degenen die nog long zitten kunnen/mogen volgens Theodoor Gilissen Bankiers hun positie(s) bij een terugval naar AEX 257 uitbreiden.

De laagste koers in de afgelopen week (239,37) blijft als stoplossniveau gehandhaafd voor (nieuw in te nemen) hausseposities.

De markt bestaat onder normale omstandigheden namelijk uit vier soorten partijen. Dit zijn degenen die longposities hebben, zij die shortposities zijn aangegaan en partijen die geen posities meer hebben of nooit hadden. Na een koersuitbraak neemt het vertrouwen onder degenen die longposities hebben toe, maar ook de psychologische druk onder de anderen marktpartijen. Denk in dit geval aan de angst om verlies te lijden bij degenen die ongedekt short zitten en angst om de boot te missen bij hen die geen posities (meer) hebben. Noem hen 'spijtoptanten'. Een korte termijn pullback naar het uitbraakniveau (= AEX 257,53) wordt naar verwachting opgevangen door de spijtoptanten. Denk hierbij aan hen die op 10 en 11 december rond AEX 257 en daarna niet opnieuw zijn ingestapt.Een terugval stelt degenen die shortposities zijn aangegaan dan ook in de gelegenheid om verliesgevende positie(s) 'breakeven' te liquideren. Degenen die nog long zitten kunnen/mogen volgens Theodoor Gilissen Bankiers hun positie(s) bij een terugval naar AEX 257 uitbreiden. De laagste koers in de afgelopen week (239,37) blijft als stoplossniveau gehandhaafd voor (nieuw in te nemen) hausseposities.