Het koerspatroon en de technische indicatoren duiden op uitstel van het bearish scenario, maar nog geen afstel. De koersontwikkeling sinds begin november leidt tot een symmetrische driehoek in de vorm van een a-b-c-d-e-structuur. Golf 'e' testte vrijdag de weerstandlijn van dit consolidatiepatroon.

Binnen dit consolidatiepatroon is een 'rising wedge' zichtbaar geworden, die volgens Theodoor Gilissen Bankiers eerder lijkt te duiden op een nieuwe correctiefase dan een voortgaande stijging.

Dit laatste wordt ondersteund in de trendindicatoren. Bovenin de grafiek nemen de positieve krachten weliswaar toe, maar de trendintensiteit neemt tijdens de golfbeweging 'd-e' af.

De trendintensiteit is zelfs de laagste sinds de piek eind oktober. Dat betekent voor de 'kansberekening' dat nu beter naar de waardering van de 'stochastics'-indicator kan worden gekeken.

De stochastics noteert hoog in de cyclus, waardoor er volgens Theodoor Gilissen Bankiers (nog) geen noodzaak is om de verwachte koersdaling naar 220 af te stellen.

Het koerspatroon en de technische indicatoren duiden op uitstel van het bearish scenario, maar nog geen afstel. De koersontwikkeling sinds begin november leidt tot een symmetrische driehoek in de vorm van een a-b-c-d-e-structuur. Golf 'e' testte vrijdag de weerstandlijn van dit consolidatiepatroon.Binnen dit consolidatiepatroon is een 'rising wedge' zichtbaar geworden, die volgens Theodoor Gilissen Bankiers eerder lijkt te duiden op een nieuwe correctiefase dan een voortgaande stijging. Dit laatste wordt ondersteund in de trendindicatoren. Bovenin de grafiek nemen de positieve krachten weliswaar toe, maar de trendintensiteit neemt tijdens de golfbeweging 'd-e' af. De trendintensiteit is zelfs de laagste sinds de piek eind oktober. Dat betekent voor de 'kansberekening' dat nu beter naar de waardering van de 'stochastics'-indicator kan worden gekeken. De stochastics noteert hoog in de cyclus, waardoor er volgens Theodoor Gilissen Bankiers (nog) geen noodzaak is om de verwachte koersdaling naar 220 af te stellen.