Aan een winstreeks van 11 aangesloten weken in de AEX kwam vorige week een einde. Op wereldschaal is het technisch beeld sterk verbetert en de correctie vorige week lijkt dan ook tijdelijk van aard.

Het aantal landen in een dalende trend is sterk afgenomen. Alleen China, Brazilië, Rusland en Japan blijven achter. De regio Pacific trekt relatief sterk aan. Wall Street verzwakt ten opzichte van de Europa, waarbij de belangstelling vooral lijkt terug te keren naar de automobielsector, banken, basic resources en technologie.

Grondstoffenindices presteren bovengemiddeld ten opzichte van andere assets

De grondstoffenindices presteren volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog bovengemiddeld in relatie tot andere assets. Goud en zilver maken een 'comeback'.

De performancestatistieken voor deze twee edele metalen zijn historisch het sterkst in de maand september. De sterkere correlatie tussen de goudprijs en Amerikaanse dollar suggereert daarom een verzwakking van de dollar ten opzichte van de euro.

De euro noteert onder $ 1,27 nog steeds in een dalende trendkanaal.

De staatsobligaties uitgegeven door de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland worden relatief minder aantrekkelijk, maar houden de stijgende trends vast.

Met name het langlopende segment in de V.S. profiteerde volgens Theodoor Gilissen Bankiers vorige week het meest.

Aan een winstreeks van 11 aangesloten weken in de AEX kwam vorige week een einde. Op wereldschaal is het technisch beeld sterk verbetert en de correctie vorige week lijkt dan ook tijdelijk van aard. Het aantal landen in een dalende trend is sterk afgenomen. Alleen China, Brazilië, Rusland en Japan blijven achter. De regio Pacific trekt relatief sterk aan. Wall Street verzwakt ten opzichte van de Europa, waarbij de belangstelling vooral lijkt terug te keren naar de automobielsector, banken, basic resources en technologie.Grondstoffenindices presteren bovengemiddeld ten opzichte van andere assets De grondstoffenindices presteren volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog bovengemiddeld in relatie tot andere assets. Goud en zilver maken een 'comeback'. De performancestatistieken voor deze twee edele metalen zijn historisch het sterkst in de maand september. De sterkere correlatie tussen de goudprijs en Amerikaanse dollar suggereert daarom een verzwakking van de dollar ten opzichte van de euro. De euro noteert onder $ 1,27 nog steeds in een dalende trendkanaal. De staatsobligaties uitgegeven door de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland worden relatief minder aantrekkelijk, maar houden de stijgende trends vast. Met name het langlopende segment in de V.S. profiteerde volgens Theodoor Gilissen Bankiers vorige week het meest.