Dat op het laatste moment het schuldenplafond zou worden verhoogd mocht als zeker worden beschouwd. Toch zagen we meer onrust de afgelopen weken. Een van de meest opvallende was de renteontwikkeling van de een maands T-Bill. Oftewel overheidspapier dat een maand later aflost.

Normaliter is deze markt een bron van rust. In de afgelopen maanden stond de rente rond de 0,01%.

Weinig rente op een van de zekerste instrumenten in de financiële wereld. Immers de kans dat over een maand de grootste economie in de wereld failliet gaat is uitermate klein.

Echter door de onrust in Washington liep de rente scherp op in oktober. Even was deze zelfs 0,35%. En dat gaf de onrust aan bij sommige beleggers.

Dat op het laatste moment het schuldenplafond zou worden verhoogd mocht als zeker worden beschouwd. Toch zagen we meer onrust de afgelopen weken. Een van de meest opvallende was de renteontwikkeling van de een maands T-Bill. Oftewel overheidspapier dat een maand later aflost. Normaliter is deze markt een bron van rust. In de afgelopen maanden stond de rente rond de 0,01%. Weinig rente op een van de zekerste instrumenten in de financiële wereld. Immers de kans dat over een maand de grootste economie in de wereld failliet gaat is uitermate klein. Echter door de onrust in Washington liep de rente scherp op in oktober. Even was deze zelfs 0,35%. En dat gaf de onrust aan bij sommige beleggers.