Dat is alleszins de mening van Andrea Enria, directeur van de European Banking Authority. Enria vreest dat tijdens en na de crisis te weinig banken werden ontmanteld. Uiteindelijk zijn er in Europa maar 40 banken verdwenen, terwijl dat er in de Verenigde Staten 500 waren.

De overheden hebben krampachtig hun best gedaan om de banken overeind te houden, ook al waren sommigen van hen op sterven na dood. Op die manier werd het genezingsproces afgeremd en dat kan zich nu wreken wanneer de volgende crisis uitbreekt.

Dat is alleszins de mening van Andrea Enria, directeur van de European Banking Authority. Enria vreest dat tijdens en na de crisis te weinig banken werden ontmanteld. Uiteindelijk zijn er in Europa maar 40 banken verdwenen, terwijl dat er in de Verenigde Staten 500 waren. De overheden hebben krampachtig hun best gedaan om de banken overeind te houden, ook al waren sommigen van hen op sterven na dood. Op die manier werd het genezingsproces afgeremd en dat kan zich nu wreken wanneer de volgende crisis uitbreekt.