Amper 19% vindt het een goed moment om nu obligaties te kopen, terwijl 24% van de Belgen er niet van wil horen. De Belgen vinden het rentepeil gewoon te laag.

Dat zegt althans 81% van de beleggers. Niet helemaal verwonderlijk zijn het de 55-plussers, die de periode van hogere rentevoeten actief hebben beleefd, die het sterkst vertegenwoordigd zijn bij de beleggers die de rente te laag vinden. Toch hebben de Belgen zich in de loop der jaren mentaal aangepast aan een lager rentepeil.

Waar de Belgische 10-jaarrente in het midden van de jaren 90 nog meer dan 8% bedroeg, vindt 61% van de beleggers vandaag dat de normale stand van de 10-jaarrente minder dan 5% bedraagt.

Slechts 16% vindt dat de lange rente normaal gezien boven de 6% zou moeten schommelen. Obligaties zijn dan wel uit de gratie vandaag, de rente moet waarschijnlijk ook niet al te veel stijgen om dat opnieuw te veranderen.

Amper 19% vindt het een goed moment om nu obligaties te kopen, terwijl 24% van de Belgen er niet van wil horen. De Belgen vinden het rentepeil gewoon te laag. Dat zegt althans 81% van de beleggers. Niet helemaal verwonderlijk zijn het de 55-plussers, die de periode van hogere rentevoeten actief hebben beleefd, die het sterkst vertegenwoordigd zijn bij de beleggers die de rente te laag vinden. Toch hebben de Belgen zich in de loop der jaren mentaal aangepast aan een lager rentepeil. Waar de Belgische 10-jaarrente in het midden van de jaren 90 nog meer dan 8% bedroeg, vindt 61% van de beleggers vandaag dat de normale stand van de 10-jaarrente minder dan 5% bedraagt. Slechts 16% vindt dat de lange rente normaal gezien boven de 6% zou moeten schommelen. Obligaties zijn dan wel uit de gratie vandaag, de rente moet waarschijnlijk ook niet al te veel stijgen om dat opnieuw te veranderen.