Fransen betalen dit en komend jaar 5% meer voor stroom. Dat is minder dan wat de toezichthouder voor ogen had, maar meer dan wat de Franse regering naar onze mening zou toestaan.

Electricite de France (EDF) ziet daardoor dit jaar het operationele resultaat voor aftrek van belastingen en afschrijvingen met 1% stijgen en volgend jaar met 4% naar EUR 17,2 miljard.

De ramingen voor de winst per aandeel zijn voor beide jaren met respectievelijk 2% en 4% verhoogd.

De tariefverhoging weerspiegelt het opwaartse potentieel op lange termijn voor de winstgevendheid van EDF.

De inkomsten van het bedrijf zijn onder politieke druk achtergebleven bij de fundamentele marktwaarden.

Kleinere concurrenten van EDF profiteren ook van de tariefverhoging, maar kampen met hogere kosten. Per saldo heeft Electricite de France er dus meer baat bij. ABN Amro is neutraal.

Fransen betalen dit en komend jaar 5% meer voor stroom. Dat is minder dan wat de toezichthouder voor ogen had, maar meer dan wat de Franse regering naar onze mening zou toestaan. Electricite de France (EDF) ziet daardoor dit jaar het operationele resultaat voor aftrek van belastingen en afschrijvingen met 1% stijgen en volgend jaar met 4% naar EUR 17,2 miljard. De ramingen voor de winst per aandeel zijn voor beide jaren met respectievelijk 2% en 4% verhoogd. De tariefverhoging weerspiegelt het opwaartse potentieel op lange termijn voor de winstgevendheid van EDF. De inkomsten van het bedrijf zijn onder politieke druk achtergebleven bij de fundamentele marktwaarden. Kleinere concurrenten van EDF profiteren ook van de tariefverhoging, maar kampen met hogere kosten. Per saldo heeft Electricite de France er dus meer baat bij. ABN Amro is neutraal.