De omzet kwam uit op USD 16,9 miljard. De nettowinst bedroeg USD 637 miljoen, ofwel USD 0,96 per aandeel.

Voor het fiscale vierde kwartaal gaat Target uit van een winst per aandeel van USD 1,45 tot 1,55. Het concern verwacht dat de kosten die het moet maken om de Canadese markt te betreden USD 0,19 van de winst per aandeel zullen afsnoepen.

Het resultaat laat zien dat de initiatieven die Target heeft genomen (verse producten, korting op creditcardbetalingen) zijn aangeslagen.

De omzet is op peil gebleven, terwijl in een lager tempo winkels zijn geopend. De omzet in bestaande winkels is dit jaar tot nu toe iets harder gestegen dan in 2011.

Op de lange termijn blijven de redenen om het aandeel te kopen recht overeind staan omdat een sterke winstgroei en kasstroom in toenemende mate haalbaar zijn.

De volgende maanden kunnen een volatiel beeld laten zien, bijvoorbeeld als gevolg van negatieve effecten door orkaan Sandy. Target kan echter prima met tegenslag omgaan. De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie kopen.

De omzet kwam uit op USD 16,9 miljard. De nettowinst bedroeg USD 637 miljoen, ofwel USD 0,96 per aandeel. Voor het fiscale vierde kwartaal gaat Target uit van een winst per aandeel van USD 1,45 tot 1,55. Het concern verwacht dat de kosten die het moet maken om de Canadese markt te betreden USD 0,19 van de winst per aandeel zullen afsnoepen. Het resultaat laat zien dat de initiatieven die Target heeft genomen (verse producten, korting op creditcardbetalingen) zijn aangeslagen. De omzet is op peil gebleven, terwijl in een lager tempo winkels zijn geopend. De omzet in bestaande winkels is dit jaar tot nu toe iets harder gestegen dan in 2011. Op de lange termijn blijven de redenen om het aandeel te kopen recht overeind staan omdat een sterke winstgroei en kasstroom in toenemende mate haalbaar zijn. De volgende maanden kunnen een volatiel beeld laten zien, bijvoorbeeld als gevolg van negatieve effecten door orkaan Sandy. Target kan echter prima met tegenslag omgaan. De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie kopen.