Beleggers vrezen volgens ABN Amro dat het Amerikaanse stelsel van centrale banken eerder dan tot dusverre gedacht het opkoopprogramma van obligaties zal afbouwen, ook wel 'tapering' genoemd.

Op zichzelf is de reactie bij beleggers begrijpelijk en de kans, dat de Federal Reserve al volgende week stappen bekend maakt om het huidige opkoopprogramma van USD 85 miljard te verminderen, is fors toegenomen.

Hoewel een start daarvan in maart 2014 nog steeds mogelijk is, zou een eerdere start nog niet zo gek zijn. Het zou in ieder geval duidelijkheid scheppen in de onrust die de afgelopen paar weken op de financiële markten heerst.

Aangezien de beleidswijziging van de FED volgens ABN Amro grotendeels in de koersen is ingeprijsd, zou dat kunnen bijdragen aan een terugkeer van de rust.

Beleggers vrezen volgens ABN Amro dat het Amerikaanse stelsel van centrale banken eerder dan tot dusverre gedacht het opkoopprogramma van obligaties zal afbouwen, ook wel 'tapering' genoemd. Op zichzelf is de reactie bij beleggers begrijpelijk en de kans, dat de Federal Reserve al volgende week stappen bekend maakt om het huidige opkoopprogramma van USD 85 miljard te verminderen, is fors toegenomen. Hoewel een start daarvan in maart 2014 nog steeds mogelijk is, zou een eerdere start nog niet zo gek zijn. Het zou in ieder geval duidelijkheid scheppen in de onrust die de afgelopen paar weken op de financiële markten heerst. Aangezien de beleidswijziging van de FED volgens ABN Amro grotendeels in de koersen is ingeprijsd, zou dat kunnen bijdragen aan een terugkeer van de rust.