Heidi Moore, US Finance and Economics Editor bij de Britse krant The Guardian, vreest het ergste. Tapering door de FED zal de financiële markten volledig uit het lood slaan. Het veiligheidsnet onder de beurskoersen zal worden weggetrokken, met een forse koersdaling tot gevolg.

De vraag is volgens Moore alleen maar of een zachte dan wel een harde landing krijgen. Alles zal afhangen van het tempo waaraan de Amerikaanse centrale bank zal beginnen te taperen. Gebeurt dit aan een rustig tempo, dan zal de schade beperkt blijven. In geval van overhaast werk kunnen de gevolgen niet te overzien zijn.

Heidi Moore, US Finance and Economics Editor bij de Britse krant The Guardian, vreest het ergste. Tapering door de FED zal de financiële markten volledig uit het lood slaan. Het veiligheidsnet onder de beurskoersen zal worden weggetrokken, met een forse koersdaling tot gevolg. De vraag is volgens Moore alleen maar of een zachte dan wel een harde landing krijgen. Alles zal afhangen van het tempo waaraan de Amerikaanse centrale bank zal beginnen te taperen. Gebeurt dit aan een rustig tempo, dan zal de schade beperkt blijven. In geval van overhaast werk kunnen de gevolgen niet te overzien zijn.