De vraag is wat zijn opvolgster Janet Yellen nu zal doen. Yellen staat bekend als een voorstander van een politiek van monetaire verruiming, de kans bestaat dat ze aan een zeer rustig tempo zal blijven taperen onder het motto 'zachtjesaan, dan breekt het lijntje niet'.

De meeste analisten vrezen echter dat er op de financiële markten niet veel zal veranderen. Taperen of niet taperen, de zeepbel wordt verder opgeblazen. Dat betekent dat de situatie voor aandelen in de komende maanden hoe dan ook gevaarlijk zal blijven, waakzaamheid blijft geboden.

De vraag is wat zijn opvolgster Janet Yellen nu zal doen. Yellen staat bekend als een voorstander van een politiek van monetaire verruiming, de kans bestaat dat ze aan een zeer rustig tempo zal blijven taperen onder het motto 'zachtjesaan, dan breekt het lijntje niet'. De meeste analisten vrezen echter dat er op de financiële markten niet veel zal veranderen. Taperen of niet taperen, de zeepbel wordt verder opgeblazen. Dat betekent dat de situatie voor aandelen in de komende maanden hoe dan ook gevaarlijk zal blijven, waakzaamheid blijft geboden.