De omzet voor het eerste kwartaal van 2013 klokte af op 11,6 miljard CHF. Roche profiteerde van een stijging van de verkoop van Tamiflu met 84% dankzij de ongerustheid bij Amerikanen over een nieuwe vogelgriepepidemie.

De farmaceutische tak was de sterkhouder met een 7% hogere omzet (9,2 miljard CHF) dankzij met name ook de goede resultaten van de divisie oncologie, een tak waarin Roche wereldleider is met Herceptin en Avastin (de twee best verkopende geneesmiddelen van de groep).

De diagnostische tak had het moeilijker: de omzet steeg er met minder dan 1%. Drie van de vijf diagnostische divisies zagen hun omzet zelfs dalen. De belangrijke diabetesdivisie boekte 5% minder omzet door de druk vanwege overheden op de prijzen van onder andere tests van de bloedsuikerspiegel.

Roche blijft vasthouden aan zijn doelstelling om de omzet dit jaar met 4% te verhogen, net als zijn winstgevendheid. Concrete cijfers over de kwartaalwinsten geeft Roche nooit.

De omzet voor het eerste kwartaal van 2013 klokte af op 11,6 miljard CHF. Roche profiteerde van een stijging van de verkoop van Tamiflu met 84% dankzij de ongerustheid bij Amerikanen over een nieuwe vogelgriepepidemie.De farmaceutische tak was de sterkhouder met een 7% hogere omzet (9,2 miljard CHF) dankzij met name ook de goede resultaten van de divisie oncologie, een tak waarin Roche wereldleider is met Herceptin en Avastin (de twee best verkopende geneesmiddelen van de groep).De diagnostische tak had het moeilijker: de omzet steeg er met minder dan 1%. Drie van de vijf diagnostische divisies zagen hun omzet zelfs dalen. De belangrijke diabetesdivisie boekte 5% minder omzet door de druk vanwege overheden op de prijzen van onder andere tests van de bloedsuikerspiegel.Roche blijft vasthouden aan zijn doelstelling om de omzet dit jaar met 4% te verhogen, net als zijn winstgevendheid. Concrete cijfers over de kwartaalwinsten geeft Roche nooit.