Jim Nelson, Portfolio Manager bij Euro Pacific Capital, is van mening dat er inderdaad voorbarig werd gereageerd. In zijn nota "European Central Bank's Bond Buying Changes Nothing" wijst Nelson op de vele onzekerheden weer we nog mee moeten afrekenen.

Ook effect van LTRO's raakte snel uitgewerkt

Nelson wijst er op dat de ECB via haar 2 LTRO programma's op grote schaal geld in het systeem heeft gepompt. In totaal ging het om een bedrag van 1000 miljard dollar, waarbij elke aankondiging van zo'n programma in eerste instantie aanleiding gaf tot euforie op de beurzen.

De beurskoersen vlogen aanvankelijk door het plafond, terwijl de rente op de obligaties van de landen uit de Europeres periferie kelderde.

Dat effect bleek echter steeds van tijdelijke aard te zijn, in een volgende fase keken de beleggers weer naar de realiteit en die bleek minder prozaïsch te klinken.

Jim Nelson, Portfolio Manager bij Euro Pacific Capital, is van mening dat er inderdaad voorbarig werd gereageerd. In zijn nota "European Central Bank's Bond Buying Changes Nothing" wijst Nelson op de vele onzekerheden weer we nog mee moeten afrekenen. Ook effect van LTRO's raakte snel uitgewerkt Nelson wijst er op dat de ECB via haar 2 LTRO programma's op grote schaal geld in het systeem heeft gepompt. In totaal ging het om een bedrag van 1000 miljard dollar, waarbij elke aankondiging van zo'n programma in eerste instantie aanleiding gaf tot euforie op de beurzen. De beurskoersen vlogen aanvankelijk door het plafond, terwijl de rente op de obligaties van de landen uit de Europeres periferie kelderde. Dat effect bleek echter steeds van tijdelijke aard te zijn, in een volgende fase keken de beleggers weer naar de realiteit en die bleek minder prozaïsch te klinken.