De vorige CEO en architect van de strategische heroriëntatie van Tessenderlo Chemie Frank Coenen verlaat het bedrijf en dit is volgens Geert Van Herck van Leleux toch wel een complete verrassing.

Beleggers reageerden alvast positief en stuurden de koers van TC fors hoger. Het geloof in Tack na zijn geslaagde herstructurering bij Picanol is groot : één van zijn eerste beleidsdaden bij TC was de schrapping van het dividend om cash binnen de chemiegroep te houden.

Hetzelfde recept paste hij toe bij Picanol. Is hiermee een trendommekeer voor de aandelenkoers ingezet? Het is te vroeg om dit nu reeds te stellen : de langetermijntrend is immers nog steeds dalend. Maar er zijn wel een aantal signalen die erop wijzen dat de koers nog verder kan stijgen.

Eén van die signalen komt vanuit het sentiment rondom TC : de afgelopen jaren waren nagenoeg alle fundamentele analisten die het aandeel opvolgden vol lof over de koerswijziging van CEO Coenen (wat zich uiteraard in koopadviezen vertaalde).

Na de koersdaling met 30% van vorig jaar hebben ze allemaal de handdoek in de ring gesmeten ! Een teken aan de wand?, zo vraagt Van Herck zich af.

De vorige CEO en architect van de strategische heroriëntatie van Tessenderlo Chemie Frank Coenen verlaat het bedrijf en dit is volgens Geert Van Herck van Leleux toch wel een complete verrassing. Beleggers reageerden alvast positief en stuurden de koers van TC fors hoger. Het geloof in Tack na zijn geslaagde herstructurering bij Picanol is groot : één van zijn eerste beleidsdaden bij TC was de schrapping van het dividend om cash binnen de chemiegroep te houden. Hetzelfde recept paste hij toe bij Picanol. Is hiermee een trendommekeer voor de aandelenkoers ingezet? Het is te vroeg om dit nu reeds te stellen : de langetermijntrend is immers nog steeds dalend. Maar er zijn wel een aantal signalen die erop wijzen dat de koers nog verder kan stijgen. Eén van die signalen komt vanuit het sentiment rondom TC : de afgelopen jaren waren nagenoeg alle fundamentele analisten die het aandeel opvolgden vol lof over de koerswijziging van CEO Coenen (wat zich uiteraard in koopadviezen vertaalde). Na de koersdaling met 30% van vorig jaar hebben ze allemaal de handdoek in de ring gesmeten ! Een teken aan de wand?, zo vraagt Van Herck zich af.