Is de crisis daarom opgelost? Zeer zeker niet, aldus Dexia. Ondanks de verklaringen op de Europese top van medio december moeten de definitieve voorwaarden rond de werking van het permanent noodfonds nog in detail worden toegelicht, onder meer de betrokkenheid van de privébeleggers bij de verdeling van de verliezen.

Bovendien zijn er ook nog altijd de solvabiliteitsproblemen, de politieke druk in Ierland, de belastingontduiking in Griekenland en de politieke onenigheid in Europa.

De ECB zou volgens Dexia moeten uitpakken met een echt ambitieus aankoopprogramma (500 miljard euro) om de situatie om te gooien, nu het ontstaan van euro-obligaties, die moeten zorgen voor een gemeenschappelijke financiering van de Europese schulden, nog ver van ons verwijderd is.

Tot op vandaag blijft Dexia negatief voor de perifere landen (Ierland, Portugal en Spanje). De bank gaat ook uit van een opleving van de Duitse rente op 10 jaar, die opwaarts gericht blijft dankzij de kerngezonde Duitse economie!

Is de crisis daarom opgelost? Zeer zeker niet, aldus Dexia. Ondanks de verklaringen op de Europese top van medio december moeten de definitieve voorwaarden rond de werking van het permanent noodfonds nog in detail worden toegelicht, onder meer de betrokkenheid van de privébeleggers bij de verdeling van de verliezen. Bovendien zijn er ook nog altijd de solvabiliteitsproblemen, de politieke druk in Ierland, de belastingontduiking in Griekenland en de politieke onenigheid in Europa. De ECB zou volgens Dexia moeten uitpakken met een echt ambitieus aankoopprogramma (500 miljard euro) om de situatie om te gooien, nu het ontstaan van euro-obligaties, die moeten zorgen voor een gemeenschappelijke financiering van de Europese schulden, nog ver van ons verwijderd is. Tot op vandaag blijft Dexia negatief voor de perifere landen (Ierland, Portugal en Spanje). De bank gaat ook uit van een opleving van de Duitse rente op 10 jaar, die opwaarts gericht blijft dankzij de kerngezonde Duitse economie!