Die uitspraak hoedet nochtans volgens Dexia niet te verbazen, aangezien de hoofdopdracht van een centrale bank erin bestaat de inflatie (hogere prijzen) tegen te gaan.

En nu de inflatie onlangs boven de Europese norm van 2 % is uitgestegen, wil de centrale bank haar basisrente niet langer op het uitzonderlijk lage niveau van 1 % handhaven.

De taak van de ECB is volgens Dexia echter niet eenvoudig. Enerzijds presteert de Duitse economie zeer goed, maar anderzijds heeft de economie in de perifere landen het moeilijk. Sommige van die landen kampen met een recessie, zodat de ECB herstelmaatregelen zal moeten nemen.

Die uitspraak hoedet nochtans volgens Dexia niet te verbazen, aangezien de hoofdopdracht van een centrale bank erin bestaat de inflatie (hogere prijzen) tegen te gaan. En nu de inflatie onlangs boven de Europese norm van 2 % is uitgestegen, wil de centrale bank haar basisrente niet langer op het uitzonderlijk lage niveau van 1 % handhaven. De taak van de ECB is volgens Dexia echter niet eenvoudig. Enerzijds presteert de Duitse economie zeer goed, maar anderzijds heeft de economie in de perifere landen het moeilijk. Sommige van die landen kampen met een recessie, zodat de ECB herstelmaatregelen zal moeten nemen.