Tom Debusschere, Deceuninck CEO: "In het eerste semester van 2010 heeft Deceuninck de trend van eind 2009 voortgezet. Ondanks de strenge winteromstandigheden, waardoor de vraag in Europa tijdens januari en februari uitgesteld werd, herstelt de vraag nu in bijna alle landen met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk, Spanje en enkele kleinere markten in Oost-Europa. Overheidsinitiatieven en strengere bouwvoorschriften, die een vermindering van de energieverspilling en van de CO²-uitstoot beogen, ondersteunen nog steeds de gestegen vraag."

Wat betreft de vooruitzichten werd het verhaal door Debusschere als volgt samengevat; "We blijven voorzichtig: het jaar-op-jaar groeipercentage is in de Verenigde Staten beginnen dalen tegen het einde van het tweede kwartaal. Het blijft onduidelijk welke impact de verminderde overheidsuitgaven zullen hebben op de uitgaven voor renovatiewerken. Op lange termijn ontwikkelen energie-efficiënt bouwen en renoveren zich verder tot de groeimotor van onze industrie. In juni werd de nieuwe Europese Richtlijn voor de energieprestatie van gebouwen (EPBD) gepubliceerd."

Tegen eind 2020 zullen alle nieuwe gebouwen in Europa "bijna energieneutraal" zijn. PVC-ramen blijven "best value" op het vlak van energiebesparing. Deceuninck investeert verder in productinnovatie, waarbij hoofdzakelijk isolatiewaarden, productiviteitsverbetering en service naar de klanten centraal staan.

Debusschere: "De prijzen voor PVC en additieven zijn nu voor de zevende maand op rij gestegen en blijven een reden tot voorzichtigheid. Voor het volledige jaar 2010 hebben we onze omzetverwachtingen naar boven bijgesteld. We verwachten een ééncijferige omzetstijging. Deceuninck blijft op schema om opnieuw winstgevend te worden."

Tom Debusschere, Deceuninck CEO: "In het eerste semester van 2010 heeft Deceuninck de trend van eind 2009 voortgezet. Ondanks de strenge winteromstandigheden, waardoor de vraag in Europa tijdens januari en februari uitgesteld werd, herstelt de vraag nu in bijna alle landen met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk, Spanje en enkele kleinere markten in Oost-Europa. Overheidsinitiatieven en strengere bouwvoorschriften, die een vermindering van de energieverspilling en van de CO²-uitstoot beogen, ondersteunen nog steeds de gestegen vraag." Wat betreft de vooruitzichten werd het verhaal door Debusschere als volgt samengevat; "We blijven voorzichtig: het jaar-op-jaar groeipercentage is in de Verenigde Staten beginnen dalen tegen het einde van het tweede kwartaal. Het blijft onduidelijk welke impact de verminderde overheidsuitgaven zullen hebben op de uitgaven voor renovatiewerken. Op lange termijn ontwikkelen energie-efficiënt bouwen en renoveren zich verder tot de groeimotor van onze industrie. In juni werd de nieuwe Europese Richtlijn voor de energieprestatie van gebouwen (EPBD) gepubliceerd." Tegen eind 2020 zullen alle nieuwe gebouwen in Europa "bijna energieneutraal" zijn. PVC-ramen blijven "best value" op het vlak van energiebesparing. Deceuninck investeert verder in productinnovatie, waarbij hoofdzakelijk isolatiewaarden, productiviteitsverbetering en service naar de klanten centraal staan. Debusschere: "De prijzen voor PVC en additieven zijn nu voor de zevende maand op rij gestegen en blijven een reden tot voorzichtigheid. Voor het volledige jaar 2010 hebben we onze omzetverwachtingen naar boven bijgesteld. We verwachten een ééncijferige omzetstijging. Deceuninck blijft op schema om opnieuw winstgevend te worden."