Zeer korte termijn beleggers reageren door aandelen te verkopen. Vluchthavens zoals goud, staatsleningen en de yen profiteren. Voor aandelenbeleggers biedt de geschiedenis belangrijke lessen.

Aandelen zakken in de aanloop van militaire acties vanwege de toenemende onzekerheid. Maar wanneer de acties daadwerkelijk plaatsvinden, waren dat in het verleden meestal goede momenten om aandelen (bij) te kopen.

Ook nu verwachten de economen van ABN Amro dat de situatie aantrekkelijke koopmomenten zal opleveren aangezien het onderliggende macro-economisch beeld duidelijk aan het verbeteren is.

Zodra de onzekerheid over een aanval vermindert, krijgen beleggers hier weer oog voor, wat zich hoogst waarschijnlijk zal vertalen in een opleving van aandelenkoersen.

Zeer korte termijn beleggers reageren door aandelen te verkopen. Vluchthavens zoals goud, staatsleningen en de yen profiteren. Voor aandelenbeleggers biedt de geschiedenis belangrijke lessen. Aandelen zakken in de aanloop van militaire acties vanwege de toenemende onzekerheid. Maar wanneer de acties daadwerkelijk plaatsvinden, waren dat in het verleden meestal goede momenten om aandelen (bij) te kopen. Ook nu verwachten de economen van ABN Amro dat de situatie aantrekkelijke koopmomenten zal opleveren aangezien het onderliggende macro-economisch beeld duidelijk aan het verbeteren is. Zodra de onzekerheid over een aanval vermindert, krijgen beleggers hier weer oog voor, wat zich hoogst waarschijnlijk zal vertalen in een opleving van aandelenkoersen.