Een Syrië-premie zit al verrekend in de goudprijs, die in reactie op de escalatie van het conflict korte metten wist te maken met de weerstand op 1400 dollar. Ook de zilverprijs had de wind in de zeilen, voor een troy ounce zilver moet nu weer bijna 25 dollar worden betaald.

George Gero, analist bij RBC, is van mening dat de premie in de goudprijs snel oploopt. Maar niet alleen Syrië ondersteunt momenteel de goudprijs. Gero verwacht dat de Amerikaanse centrale bank haar taperingplannen zal uitstellen, wat de goudprijs nog een trapje hoger kan duwen.

Een Syrië-premie zit al verrekend in de goudprijs, die in reactie op de escalatie van het conflict korte metten wist te maken met de weerstand op 1400 dollar. Ook de zilverprijs had de wind in de zeilen, voor een troy ounce zilver moet nu weer bijna 25 dollar worden betaald. George Gero, analist bij RBC, is van mening dat de premie in de goudprijs snel oploopt. Maar niet alleen Syrië ondersteunt momenteel de goudprijs. Gero verwacht dat de Amerikaanse centrale bank haar taperingplannen zal uitstellen, wat de goudprijs nog een trapje hoger kan duwen.