Op de eerste plaats heeft de Europese schuldencrisis heel wat schade toegebracht, terwijl de Turken daarnaast ook nog eens het slachtoffer is van de stijging van de koers van de lira.

Economieminister Zafer Ça?layan kondigde aan dat de automotive export met 22,30% is gedaald, de uitvoer van kleding met 12%.

Daarnaast gaat ook de binnenlandse vraag achteruit, onder andere als gevolg van de hoge rentevoeten en de grote schuldenberg die het land heeft opgebouwd.

Met een rentevoet van 18% en huishoudelijke schulden die sinds 2002 verzesendertigvoudigd zijn, lijkt er een zeepbel te zijn ontstaan in de Turkse economie.

Het conflict in Syrië zou wel eens de druppel kunnen zijn die de emmer van de Turkse zeepbel doet overlopen.

Op de eerste plaats heeft de Europese schuldencrisis heel wat schade toegebracht, terwijl de Turken daarnaast ook nog eens het slachtoffer is van de stijging van de koers van de lira.Economieminister Zafer Ça?layan kondigde aan dat de automotive export met 22,30% is gedaald, de uitvoer van kleding met 12%. Daarnaast gaat ook de binnenlandse vraag achteruit, onder andere als gevolg van de hoge rentevoeten en de grote schuldenberg die het land heeft opgebouwd. Met een rentevoet van 18% en huishoudelijke schulden die sinds 2002 verzesendertigvoudigd zijn, lijkt er een zeepbel te zijn ontstaan in de Turkse economie. Het conflict in Syrië zou wel eens de druppel kunnen zijn die de emmer van de Turkse zeepbel doet overlopen.