De omzet kwam op basis van constante wisselkoersen 10% hoger uit op USD 14,2 miljard. De marges verbeterden tot 23,2%, tegen 21,9% in 2011. Syngenta is wereldwijd actief en rapporteert daarom in dollars.

Het dividend wordt met 20% verhoogd tot USD 9,50 per aandeel. Het is goed mogelijk dat het concern opnieuw eigen aandelen gaat inkopen en de vrije kasstroom is buitengewoon hoog.

De aandacht gaat nu uit naar Brazilië waar Syngenta de capaciteit flink uitbreid.

Na rampzalige oogsten het afgelopen jaar in de Verenigde Staten, Europa en Rusland komt het aanbod vooral uit Latijns-Amerika.

Deze regio heeft minder last van het weer. Amerikaanse boeren maken zich op voor een nieuw oogstseizoen en bestellen veel zaden, kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Als de zomer opnieuw heet wordt, zoals wordt voorspeld, moeten gewassen zo snel mogelijk geoogst worden.

Uit de huidige, gestaag oplopende graanprijzen is af te leiden dat de markt uitgaat van een moeilijk seizoen. Dat beïnvloedt het beleggerssentiment voor de agrosector op een positieve manier. Het advies van ABN Amro voor Syngenta blijft Kopen/Aanbevolen Lijst.

De omzet kwam op basis van constante wisselkoersen 10% hoger uit op USD 14,2 miljard. De marges verbeterden tot 23,2%, tegen 21,9% in 2011. Syngenta is wereldwijd actief en rapporteert daarom in dollars. Het dividend wordt met 20% verhoogd tot USD 9,50 per aandeel. Het is goed mogelijk dat het concern opnieuw eigen aandelen gaat inkopen en de vrije kasstroom is buitengewoon hoog. De aandacht gaat nu uit naar Brazilië waar Syngenta de capaciteit flink uitbreid. Na rampzalige oogsten het afgelopen jaar in de Verenigde Staten, Europa en Rusland komt het aanbod vooral uit Latijns-Amerika. Deze regio heeft minder last van het weer. Amerikaanse boeren maken zich op voor een nieuw oogstseizoen en bestellen veel zaden, kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Als de zomer opnieuw heet wordt, zoals wordt voorspeld, moeten gewassen zo snel mogelijk geoogst worden. Uit de huidige, gestaag oplopende graanprijzen is af te leiden dat de markt uitgaat van een moeilijk seizoen. Dat beïnvloedt het beleggerssentiment voor de agrosector op een positieve manier. Het advies van ABN Amro voor Syngenta blijft Kopen/Aanbevolen Lijst.