Ondanks de transactie en een gunstig oordeel van de Zwitserse mededingingsautoriteiten over de componentendivisie van Swatch is het aandeel nog altijd licht ondergewaardeerd in vergelijking met de schatting van de intrinsieke waarde (CHF 680).

Omdat het concern veel fabrikanten van componenten in het verleden inlijfde, moest Switch op last van de Zwitserse autoriteiten een deel van de productie verzorgen voor concurrenten.

Na jaren van juridisch gebakkelei mag Swatch de levering afbouwen van horlogeonderdelen aan concurrerende horlogemakers.

Dat zal geleidelijk gebeuren en in 2020 verleden tijd zijn.

Daardoor kan het bedrijf steeds meer productiecapaciteit aanwenden voor eigen merken.

Hoewel de prijzen van horlogeonderdelen hoog zijn, kan een verkrappend aanbod prijzen en marges verder opdrijven. In aanloop naar de uitspraak van de Zwitserse mededingingsautoriteiten besloten andere producenten van luxe horloges om te investeren in de productie van onderdelen. ABN Amro heeft een neutraal advies.

Ondanks de transactie en een gunstig oordeel van de Zwitserse mededingingsautoriteiten over de componentendivisie van Swatch is het aandeel nog altijd licht ondergewaardeerd in vergelijking met de schatting van de intrinsieke waarde (CHF 680). Omdat het concern veel fabrikanten van componenten in het verleden inlijfde, moest Switch op last van de Zwitserse autoriteiten een deel van de productie verzorgen voor concurrenten. Na jaren van juridisch gebakkelei mag Swatch de levering afbouwen van horlogeonderdelen aan concurrerende horlogemakers. Dat zal geleidelijk gebeuren en in 2020 verleden tijd zijn. Daardoor kan het bedrijf steeds meer productiecapaciteit aanwenden voor eigen merken. Hoewel de prijzen van horlogeonderdelen hoog zijn, kan een verkrappend aanbod prijzen en marges verder opdrijven. In aanloop naar de uitspraak van de Zwitserse mededingingsautoriteiten besloten andere producenten van luxe horloges om te investeren in de productie van onderdelen. ABN Amro heeft een neutraal advies.