De swaps geven dan ook aan dat People's Bank of China de basisrente nog minstens éénmaal gaat verhogen. De centrale bank zal waarschijnlijk blijven verhogen zolang voeding en brandstof de inflatiedruk gaan blijven toenemen.

Greg Lesko, fondsbeheerder bij Deltec Asset Management in New York, is van mening dat de Chinese centrale bank haar basisrente wel eens sneller zou kunnen verhogen dan iedereen verwacht.

Liu Li-Gang, econoom bij Australia & New Zealand Banking Group in Hong Kong, gelooft anderzijds dat de Chinese centrale bank de basisrente in het tweede kwartaal nog tweemaal kan verhogen, waarna er nog een renteverhoging kan volgen in het derde kwartaal.

De swaps geven dan ook aan dat People's Bank of China de basisrente nog minstens éénmaal gaat verhogen. De centrale bank zal waarschijnlijk blijven verhogen zolang voeding en brandstof de inflatiedruk gaan blijven toenemen. Greg Lesko, fondsbeheerder bij Deltec Asset Management in New York, is van mening dat de Chinese centrale bank haar basisrente wel eens sneller zou kunnen verhogen dan iedereen verwacht. Liu Li-Gang, econoom bij Australia & New Zealand Banking Group in Hong Kong, gelooft anderzijds dat de Chinese centrale bank de basisrente in het tweede kwartaal nog tweemaal kan verhogen, waarna er nog een renteverhoging kan volgen in het derde kwartaal.