Par Magnusson, chief Nordic economist bij Royal Bank of Scotland Group Plc, merkt op dat beleggers die risico-avers zijn zich tot Noorwegen wenden. Het land is namelijk nog steeds de zevende grootste olieproducent in de wereld.

Via haar sovereign wealth fund wordt het geld afkomstig uit de olie in de economie geïnvesteerd. Dit jaar zal de Noorse economie met 3% groeien en dat is meer dan de andere Europese landen.

Het surplus op de Noorse begroting kan in 2010 en 2011 ruim 10% van het BBP bedragen, aldus Magnusson. De Noorse kroon zal volgens hem van de gunstige fundamentals blijven profiteren.

Par Magnusson, chief Nordic economist bij Royal Bank of Scotland Group Plc, merkt op dat beleggers die risico-avers zijn zich tot Noorwegen wenden. Het land is namelijk nog steeds de zevende grootste olieproducent in de wereld. Via haar sovereign wealth fund wordt het geld afkomstig uit de olie in de economie geïnvesteerd. Dit jaar zal de Noorse economie met 3% groeien en dat is meer dan de andere Europese landen. Het surplus op de Noorse begroting kan in 2010 en 2011 ruim 10% van het BBP bedragen, aldus Magnusson. De Noorse kroon zal volgens hem van de gunstige fundamentals blijven profiteren.