De stijging was vooral te danken aan een toename van de export. Het surplus op de Japanse lopende rekening kwam uit op 1242 miljard yen, wat overeenkomst met 13,58 miljard dollar.

De consensusverwachting bij de economen als volgens Nikkei en Dow Jones Newswires op een stijging van het overschot met 102,80% tot een totaalbedrag van 1340 miljard yen.

De export steeg in april met 42,70% in vergelijking met dezelfde maand twaalf maanden voordien. Anderzijds kwam de import op jaarbasis 26,10% hoger uit.

Andere factoren, waaronder de leningen verstrekt door de banken, geven echter aan dat het herstel van de Japanse economie minder overtuigend verloopt dan verhoopt.

De stijging was vooral te danken aan een toename van de export. Het surplus op de Japanse lopende rekening kwam uit op 1242 miljard yen, wat overeenkomst met 13,58 miljard dollar. De consensusverwachting bij de economen als volgens Nikkei en Dow Jones Newswires op een stijging van het overschot met 102,80% tot een totaalbedrag van 1340 miljard yen. De export steeg in april met 42,70% in vergelijking met dezelfde maand twaalf maanden voordien. Anderzijds kwam de import op jaarbasis 26,10% hoger uit. Andere factoren, waaronder de leningen verstrekt door de banken, geven echter aan dat het herstel van de Japanse economie minder overtuigend verloopt dan verhoopt.