Uit de evolutie van de handelsbalans blijkt dat de Chinese economie nog steeds aan een stevig tempo groeit. Bovendien is ook duidelijk geworden dat de VS-economie aan het aantrekken is. De VS importeren namelijk meer goederen uit China.

Anderzijds kunnen de handelscijfers de weg vrijmaken voor een renteverhoging in China. Die zou er al dit weekend kunnen komen. Het surplus op de handelsbalans bedroeg in november 22,90 miljard dollar.

Het was al de zevende maand op rij dat het overschot in een range van 17 tot 29 miljard dollar uitkwam. Jian Chang, econoom bij Barclays Capital in Hong Kong, concludeert dat het belangrijkste gegeven het aantrekken van de Chinese binnenlandse consumptie is.

Uit de evolutie van de handelsbalans blijkt dat de Chinese economie nog steeds aan een stevig tempo groeit. Bovendien is ook duidelijk geworden dat de VS-economie aan het aantrekken is. De VS importeren namelijk meer goederen uit China. Anderzijds kunnen de handelscijfers de weg vrijmaken voor een renteverhoging in China. Die zou er al dit weekend kunnen komen. Het surplus op de handelsbalans bedroeg in november 22,90 miljard dollar. Het was al de zevende maand op rij dat het overschot in een range van 17 tot 29 miljard dollar uitkwam. Jian Chang, econoom bij Barclays Capital in Hong Kong, concludeert dat het belangrijkste gegeven het aantrekken van de Chinese binnenlandse consumptie is.