Dan Dicker, president van MercBloc en auteur van Oil's Endless Bid, gelooft namelijk dat er een nieuwe crisis op de oliemarkt op komst is en dit ondanks het feit dat de olieprijs recent is gedaald. Dicker stelt namelijk vast dat de oliemarkt meer dan ooit door vraag en aanbod wordt gedreven.

Het wegvallen van productie in bijvoorbeeld het Midden-Oosten kan het wankel evenwicht tussen vraag en aanbod verbreken. De minste verstoring van dat evenwicht kan zodoende aanleiding geven tot een explosie in de olieprijs en dat is een situatie waar de consument uiteraard niet beter van zal worden.

Dan Dicker, president van MercBloc en auteur van Oil's Endless Bid, gelooft namelijk dat er een nieuwe crisis op de oliemarkt op komst is en dit ondanks het feit dat de olieprijs recent is gedaald. Dicker stelt namelijk vast dat de oliemarkt meer dan ooit door vraag en aanbod wordt gedreven. Het wegvallen van productie in bijvoorbeeld het Midden-Oosten kan het wankel evenwicht tussen vraag en aanbod verbreken. De minste verstoring van dat evenwicht kan zodoende aanleiding geven tot een explosie in de olieprijs en dat is een situatie waar de consument uiteraard niet beter van zal worden.