Supersafe Frankrijk kan rentekloof met Duitsland verkleinen

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, met uiteindelijk relatief beperkte winsten voor de belangrijkste indices. Zowel de Euro Stoxx 50 als raakten per saldo slechts met de hakken over de sloot. Op de beurs van Parijs deed Vivendi zijn best, in Londen was Johnson Matthey een opvallende stijger.

Frankrijk veilde vandaag staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar en die veiling was een onverwacht succes. Het rendement op de obligaties bedroeg nog 2,46%, ten opzichte van 2,96% bij de vorige veiling in mei.

Franse obligaties worden nu opnieuw als supersafe beschouwd, vergelijkbaar met Duitse maar met een hogere coupon. Frankrijk wordt met andere woorden nu tot de core Europese landen gerekend.

Dividend Duvel Moortgat 2011

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft op 6 juni 2012 beslist een dividend uit te keren van bruto 1,45 € tegen afgifte van coupon nr. 13. Het netto dividend bedraagt 1,0875 €.

Het dividend is betaalbaar vanaf 18 juni 2012 (payment date) aan de loketten van BNP Paribas Fortis en Belfius Bank (betaalagenten) en Bank Degroof (hoofdbetaalagent).

Belfius zet een nieuwe stap en wordt officieel ‘Belfius Bank’

Op maandag 11 juni 2012 neemt Belfius definitief afscheid van de vennootschapsnaam ‘Dexia Bank België’ en wordt er dus voortaan gesproken van ‘Belfius Bank’.

Ook voor de meeste dochterondernemingen van de bank, alsook voor een groot aantal producten komt er een nieuwe benaming.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content