Superrijken kopen goud met tonnen en onttrekken zo hun geld aan een financieel systeem dat ze niet langer vertrouwen. Stadler merkt op dat ook de interesse voor goudmijnaandelen en exchange-traded funds fors is toegenomen.

UBS raadt zijn klanten aan om 7 tot 10% van hun kapitaal in goud te beleggen, met eventueel andere edelmetalen als diversificatie. Verschillende grote klanten van Stadler betaalden zonder verpinken 42 miljoen dollar voor een ton goud.

Bij Julius Baer is de chief investment officer eveneens van mening dat particuliere beleggers tot 10% van hun kapitaal in goud mogen beleggen. De goudprijs is één van de zeldzame activaklassen die dit jaar een goed rendement opleverden.

Superrijken kopen goud met tonnen en onttrekken zo hun geld aan een financieel systeem dat ze niet langer vertrouwen. Stadler merkt op dat ook de interesse voor goudmijnaandelen en exchange-traded funds fors is toegenomen. UBS raadt zijn klanten aan om 7 tot 10% van hun kapitaal in goud te beleggen, met eventueel andere edelmetalen als diversificatie. Verschillende grote klanten van Stadler betaalden zonder verpinken 42 miljoen dollar voor een ton goud. Bij Julius Baer is de chief investment officer eveneens van mening dat particuliere beleggers tot 10% van hun kapitaal in goud mogen beleggen. De goudprijs is één van de zeldzame activaklassen die dit jaar een goed rendement opleverden.