Supermarkten kunnen ook gemakkelijk uitbreiden naar non-foodproducten, waarbij voordeel wordt gehaald uit hun koopkracht en de lage bezettingskosten in vergelijking tot retailers in de stadscentra.

Ten slotte kunnen supermarkten een dubbele rol vervullen, meer bepaald als fysieke verkooppunten en als feitelijke distributiecentra waar 'sorteerders' goederen uit de winkel selecteren voor thuisbezorging; vandaar dat deze minder kwetsbaar zijn voor de groeiende internetverkoop.

Toonaangevende, sterk verankerde shoppingcentra en winkelparken behoren ook tot de meest favoriete vastgoedtypes van Aberdeen.

Dankzij een ruim aanbod van modemerken in een aantrekkelijke omgeving met restaurants, waardoor mensen langer op dezelfde plek vertoeven, blijven de vooruitzichten op goede prestaties realistisch.

De consument wil steeds meer 'verantwoording' voor de hoge prijzen die hij in de winkel betaalt, in de vorm van 'een beleving'. Regionale bestemmingen kunnen hier nog steeds in voorzien.

Door de toename van internetshoppen zijn goedgelegen winkelparken bijzonder aantrekkelijk voor 'click and collect', vooral dankzij hun goede toegankelijkheid en ruime en gratis parkeergelegenheid.

Supermarkten kunnen ook gemakkelijk uitbreiden naar non-foodproducten, waarbij voordeel wordt gehaald uit hun koopkracht en de lage bezettingskosten in vergelijking tot retailers in de stadscentra. Ten slotte kunnen supermarkten een dubbele rol vervullen, meer bepaald als fysieke verkooppunten en als feitelijke distributiecentra waar 'sorteerders' goederen uit de winkel selecteren voor thuisbezorging; vandaar dat deze minder kwetsbaar zijn voor de groeiende internetverkoop. Toonaangevende, sterk verankerde shoppingcentra en winkelparken behoren ook tot de meest favoriete vastgoedtypes van Aberdeen. Dankzij een ruim aanbod van modemerken in een aantrekkelijke omgeving met restaurants, waardoor mensen langer op dezelfde plek vertoeven, blijven de vooruitzichten op goede prestaties realistisch. De consument wil steeds meer 'verantwoording' voor de hoge prijzen die hij in de winkel betaalt, in de vorm van 'een beleving'. Regionale bestemmingen kunnen hier nog steeds in voorzien. Door de toename van internetshoppen zijn goedgelegen winkelparken bijzonder aantrekkelijk voor 'click and collect', vooral dankzij hun goede toegankelijkheid en ruime en gratis parkeergelegenheid.