Daardoor is het vertrouwen in de FED levensgroot geworden, iedereen verwacht dat ze ook in de toekomst klaar zal staan om problemen op te lossen.

Superman Ben Bernanke zal de wereld echter niet van deflatie kunnen redden en daarmee zal het vertrouwen in het kunnen van de FED-topman en zijn team snel weer afnemen. Op die manier zullen we getuige worden van de erosie van het vertrouwen in de overheden tout court.

Maar daarmee zal ook het vertrouwen in het papieren geld afnemen, want de waarde van 'fiat currencies' is alleen maar gebaseerd op vertrouwen. Het feit dat de beleggers op grote schaal goud kochten na de prijsval bij het edelmetaal vormt daar een bewijs van.

Daardoor is het vertrouwen in de FED levensgroot geworden, iedereen verwacht dat ze ook in de toekomst klaar zal staan om problemen op te lossen. Superman Ben Bernanke zal de wereld echter niet van deflatie kunnen redden en daarmee zal het vertrouwen in het kunnen van de FED-topman en zijn team snel weer afnemen. Op die manier zullen we getuige worden van de erosie van het vertrouwen in de overheden tout court. Maar daarmee zal ook het vertrouwen in het papieren geld afnemen, want de waarde van 'fiat currencies' is alleen maar gebaseerd op vertrouwen. Het feit dat de beleggers op grote schaal goud kochten na de prijsval bij het edelmetaal vormt daar een bewijs van.