Eugen Weinberg, global head of commodities research van Commerzbank, gelooft echter niet in dit scenario. De combinatie van een wereldwijde economische opleving met aanhoudende ondersteuning van de centrale banken maakt dat 2013 een goed jaar voor grondstoffen zal worden.

Weinberg is vooral positief voor West Texas Intermediate (WTI) crude, koper en platina. In het geval van WTI denkt hij dat de kloof met Brent zal afnemen.

Die kloof bedraagt nu nog 17 dollar, maar zou kunnen krimpen tot 5 dollar. Concreet wil dit zeggen dat de prijs van WTI met 10 dollar zou kunnen stijgen.

Eugen Weinberg, global head of commodities research van Commerzbank, gelooft echter niet in dit scenario. De combinatie van een wereldwijde economische opleving met aanhoudende ondersteuning van de centrale banken maakt dat 2013 een goed jaar voor grondstoffen zal worden. Weinberg is vooral positief voor West Texas Intermediate (WTI) crude, koper en platina. In het geval van WTI denkt hij dat de kloof met Brent zal afnemen. Die kloof bedraagt nu nog 17 dollar, maar zou kunnen krimpen tot 5 dollar. Concreet wil dit zeggen dat de prijs van WTI met 10 dollar zou kunnen stijgen.