De sterke vraag naar grondstoffen vanuit China heeft de supercyclus op gang gebracht, maar de groei van die vraag zal in de komende maanden gaan vertragen. Een dergelijk scenario zit echter al grotendeels in de grondstoffenprijzen verrekend, de prijzen van een aantal commodities zijn compleet door de vloer gezakt.

Koper is zo al 35% goedkoper geworden, de prijs voor ijzererts is met 40% gedaald en die voor goud ook met 35%. Ook een aantal aandelen uit het universum van de grondstoffen zijn fors goedkoper geworden, met als uitschieter in negatieve zin Kazakhmys. De koers van dit aandeel is met 85% gedaald.

De sterke vraag naar grondstoffen vanuit China heeft de supercyclus op gang gebracht, maar de groei van die vraag zal in de komende maanden gaan vertragen. Een dergelijk scenario zit echter al grotendeels in de grondstoffenprijzen verrekend, de prijzen van een aantal commodities zijn compleet door de vloer gezakt. Koper is zo al 35% goedkoper geworden, de prijs voor ijzererts is met 40% gedaald en die voor goud ook met 35%. Ook een aantal aandelen uit het universum van de grondstoffen zijn fors goedkoper geworden, met als uitschieter in negatieve zin Kazakhmys. De koers van dit aandeel is met 85% gedaald.