De baas van het hedge fund is John Paulson. Paulson heeft zich tijdens de huidige financiële crisis ontpopt als een superbelegger die goud geld verdiende met het shorten van banken.
Paulson speelt in op goudproducenten

De stap van Paulson kan voor beleggers een zeer interessant teken zijn. Betekent dit dat hij ophoudt met het shorten van banken en juist wil inspelen op een stijging van de goudprijs en/of aandelen van goudproducenten?

Volgens de Financial Times (FT) richt Paulson nu zijn vizier op overheden, wier beleid in zijn ogen kan uitmonden in een stijging van de goudprijs.

De baas van AngloGold Ashanti heeft in hetzelfde artikel in de FT het volgende gezegd over Paulson: "Wij verwelkomen Paulson & Co als een van de grootste aandeelhouders.

Terwijl de wereld worstelt met de economische crisis, komt de waarde van goud - als de enige echte 'harde munt' - naar voren als de beleggingskeuze van een aantal van 's werelds beste beleggers".

De baas van het hedge fund is John Paulson. Paulson heeft zich tijdens de huidige financiële crisis ontpopt als een superbelegger die goud geld verdiende met het shorten van banken. Paulson speelt in op goudproducenten De stap van Paulson kan voor beleggers een zeer interessant teken zijn. Betekent dit dat hij ophoudt met het shorten van banken en juist wil inspelen op een stijging van de goudprijs en/of aandelen van goudproducenten?Volgens de Financial Times (FT) richt Paulson nu zijn vizier op overheden, wier beleid in zijn ogen kan uitmonden in een stijging van de goudprijs.De baas van AngloGold Ashanti heeft in hetzelfde artikel in de FT het volgende gezegd over Paulson: "Wij verwelkomen Paulson & Co als een van de grootste aandeelhouders. Terwijl de wereld worstelt met de economische crisis, komt de waarde van goud - als de enige echte 'harde munt' - naar voren als de beleggingskeuze van een aantal van 's werelds beste beleggers".