Integendeel zelfs, laatkomers krijgen nog altijd de kans om in te stappen. Day, ook auteur van het boek Investing in Resources, heeft een logische verklaring voor de huidige supercyclus.

Hij verwijst namelijk naar de aantrekkende vraag vanuit China en andere groeimarkten. China, dat 20% van de wereldbevolking telt, gaat een langere supercyclus tegemoet dan Japan en Korea.

In beide laatste gevallen duurde de supercyclus tien jaar. Bovendien wacht er na China India, dat op economisch vlak een kleine achterstand heeft goed te maken tegenover China.

Integendeel zelfs, laatkomers krijgen nog altijd de kans om in te stappen. Day, ook auteur van het boek Investing in Resources, heeft een logische verklaring voor de huidige supercyclus. Hij verwijst namelijk naar de aantrekkende vraag vanuit China en andere groeimarkten. China, dat 20% van de wereldbevolking telt, gaat een langere supercyclus tegemoet dan Japan en Korea. In beide laatste gevallen duurde de supercyclus tien jaar. Bovendien wacht er na China India, dat op economisch vlak een kleine achterstand heeft goed te maken tegenover China.