Vooral banken hebben met verkoopdruk af te rekenen. Dat hoeft niemand te verbazen, want het waren ook de bankaandelen waarvan de koersen recent het sterkste waren gestegen.

Bank of America, dat vandaag de kwartaalcijfers bekendmaakte, moet bijvoorbeeld meer dan 12% prijsgeven. De beleggers stelden vast dat deze bank tijdens het eerste kwartaal nogal wat kredietverliezen te slikken kreeg.

Sun Microsystems, dat door Oracle wordt overgenomen, is een opvallende stijger. De koers van dit aandeel wint zowat 35%. Oracle zelf moet anderzijds ruim 5% prijsgeven.

Vooral banken hebben met verkoopdruk af te rekenen. Dat hoeft niemand te verbazen, want het waren ook de bankaandelen waarvan de koersen recent het sterkste waren gestegen. Bank of America, dat vandaag de kwartaalcijfers bekendmaakte, moet bijvoorbeeld meer dan 12% prijsgeven. De beleggers stelden vast dat deze bank tijdens het eerste kwartaal nogal wat kredietverliezen te slikken kreeg. Sun Microsystems, dat door Oracle wordt overgenomen, is een opvallende stijger. De koers van dit aandeel wint zowat 35%. Oracle zelf moet anderzijds ruim 5% prijsgeven.