Met name droog weer in Brazilië, de grootste suikerproducent in de wereld, en recordregen in Australië kunnen de suikeroogst gaan drukken. Daardoor zal de vraag groter zijn dan het aanbod.

ABN Amro Bank NV en VM Group rekenen op een vraag van 165,30 miljoen ton en een aanbod dat 3 miljoen ton lager zal liggen. Gevolg is dat de suikerprijs alleen maar kan stijgen.

Beiden gingen eerder nog uit van een licht surplus, maar die verwachting werd gecounterd door een verslechtering van de weersomstandigheden in Brazilië.

Vanaf het dieptepunt op 7 mei op 13 dollarcent per pond meer dan verdubbeld. Sinds 1 januari is er sprake van een stijging met 25%.

Met name droog weer in Brazilië, de grootste suikerproducent in de wereld, en recordregen in Australië kunnen de suikeroogst gaan drukken. Daardoor zal de vraag groter zijn dan het aanbod. ABN Amro Bank NV en VM Group rekenen op een vraag van 165,30 miljoen ton en een aanbod dat 3 miljoen ton lager zal liggen. Gevolg is dat de suikerprijs alleen maar kan stijgen. Beiden gingen eerder nog uit van een licht surplus, maar die verwachting werd gecounterd door een verslechtering van de weersomstandigheden in Brazilië. Vanaf het dieptepunt op 7 mei op 13 dollarcent per pond meer dan verdubbeld. Sinds 1 januari is er sprake van een stijging met 25%.