Volgens Balrampur Chini Mills zal de suikeroogst in India, de tweede grootste suikerproducent in de wereld, kleiner uitvallen dan eerst was gedacht. Rabobank Australia Ltd verwacht een globaal suikerdeficiet.

Jimmy Tintle, analist bij Transworld Futures in Tampa, merkt op dat een tegenvallende oogst in combinatie met een sterke vraag de suikerprijs alleen maar hoger kan duwen. Iedereen kijkt momenteel naar India. Op de NYSE Liffe kostte een ton suiker eerder deze week 780 dollar.

De tropische cycloon Yasi zou de Australische suikeroogst volgens de eerste ramingen met 800.000 ton drukken. De Indische productie zou anderzijds 500.000 ton lager uitkomen.

Ook de koffieprijs is eveneens gestegen, als gevolg van de verwachting van een lagere oogst in Zuid-Amerika, maar ook vanwege speculatie.

Uit de statistieken van de Commodity Futures Trading Commission blijkt dat hedge funds hun long-posities in Arabica met 15% hebben verhoogd tot meer dan 36.000. Een ton koffie op de ICE kostte 2220 ton.

Volgens Balrampur Chini Mills zal de suikeroogst in India, de tweede grootste suikerproducent in de wereld, kleiner uitvallen dan eerst was gedacht. Rabobank Australia Ltd verwacht een globaal suikerdeficiet. Jimmy Tintle, analist bij Transworld Futures in Tampa, merkt op dat een tegenvallende oogst in combinatie met een sterke vraag de suikerprijs alleen maar hoger kan duwen. Iedereen kijkt momenteel naar India. Op de NYSE Liffe kostte een ton suiker eerder deze week 780 dollar. De tropische cycloon Yasi zou de Australische suikeroogst volgens de eerste ramingen met 800.000 ton drukken. De Indische productie zou anderzijds 500.000 ton lager uitkomen. Ook de koffieprijs is eveneens gestegen, als gevolg van de verwachting van een lagere oogst in Zuid-Amerika, maar ook vanwege speculatie. Uit de statistieken van de Commodity Futures Trading Commission blijkt dat hedge funds hun long-posities in Arabica met 15% hebben verhoogd tot meer dan 36.000. Een ton koffie op de ICE kostte 2220 ton.