Suiker moest vorige week 4 procent inleveren. Het aanbod zal dit oogstjaar toenemen als gevolg van een hogere productie in Thailand en Brazilië.

Ook India heeft de landbouwoppervlakte voorbehouden voor de teelt van suiker verhoogd. Binnenkort beslist India over de hoeveelheid suiker die dit jaar mag worden uitgevoerd. Suiker was volgens Royal Bank of Scotland sinds eind november niet meer zo goedkoop.

In China zal de hoeveelheid landbouwoppervlakte voor de teelt van suiker dit jaar met 0,3 procent afnemen. Voor katoen wordt op een toename met 5,4 procent gerekend.

China voerde vorige maand 19.650 ton suiker in, 37 procent meer dan in januari en ruim dubbel zoveel als in februari 2010. Katoen werd 2,8 procent goedkoper.

De grootste prijsdaling komt volgens Royal Bank of Scotland op rekening van cacao, dat 9,6 procent moest inleveren. President Ouattara heeft het uitvoerverbod verlengd tot 31 maart.

Suiker moest vorige week 4 procent inleveren. Het aanbod zal dit oogstjaar toenemen als gevolg van een hogere productie in Thailand en Brazilië. Ook India heeft de landbouwoppervlakte voorbehouden voor de teelt van suiker verhoogd. Binnenkort beslist India over de hoeveelheid suiker die dit jaar mag worden uitgevoerd. Suiker was volgens Royal Bank of Scotland sinds eind november niet meer zo goedkoop. In China zal de hoeveelheid landbouwoppervlakte voor de teelt van suiker dit jaar met 0,3 procent afnemen. Voor katoen wordt op een toename met 5,4 procent gerekend. China voerde vorige maand 19.650 ton suiker in, 37 procent meer dan in januari en ruim dubbel zoveel als in februari 2010. Katoen werd 2,8 procent goedkoper. De grootste prijsdaling komt volgens Royal Bank of Scotland op rekening van cacao, dat 9,6 procent moest inleveren. President Ouattara heeft het uitvoerverbod verlengd tot 31 maart.