Maalderijen moeten dit jaar 580 tot 585 miljoen ton suikerriet verwerken tegenover 532 miljoen ton vorig oogstjaar.

Door vroeger te starten, hoopt men klaar te zijn met de verwerking voor het regenseizoen van start gaat. Naargelang de provincie zal de oogst dit jaar eind maart of begin april beginnen tegenover eind april in 2012.

Koffie liet als enige landbouwgrondstof een bescheiden prijsdaling optekenen (-0,2 procent). Verschillende plantages in Centraal-Amerika (met name Guatemala en Costa Rica) en Mexico hebben af te rekenen met een schimmelziekte.

Een mogelijke productiedaling zou echter gecompenseerd worden door een verwachte recordopbrengst in Brazilië.

De prijs van een ton cacao steeg met 1,5 procent. De International Cocoa Organisation (ICCO) liet weten dat de globale cacaovoorraad met 138.000 ton is toegenomen naar 1,838 miljoen ton.

Maalderijen moeten dit jaar 580 tot 585 miljoen ton suikerriet verwerken tegenover 532 miljoen ton vorig oogstjaar. Door vroeger te starten, hoopt men klaar te zijn met de verwerking voor het regenseizoen van start gaat. Naargelang de provincie zal de oogst dit jaar eind maart of begin april beginnen tegenover eind april in 2012. Koffie liet als enige landbouwgrondstof een bescheiden prijsdaling optekenen (-0,2 procent). Verschillende plantages in Centraal-Amerika (met name Guatemala en Costa Rica) en Mexico hebben af te rekenen met een schimmelziekte. Een mogelijke productiedaling zou echter gecompenseerd worden door een verwachte recordopbrengst in Brazilië. De prijs van een ton cacao steeg met 1,5 procent. De International Cocoa Organisation (ICCO) liet weten dat de globale cacaovoorraad met 138.000 ton is toegenomen naar 1,838 miljoen ton.