De strategische intentie is het versterken van zijn positie door het aanpassen van de productiecapaciteiten aan de verschillende marktdynamieken en een betere kostenefficiëntie. Solvay kan zo de winst van zijn soda-activiteiten doen toenemen en meer cash genereren.

De vraag naar natriumcarbonaten in de groeilanden, in Noord-Amerika, Oost-Europa en het Midden-Oosten blijft voldoen, terwijl West- en Zuid-Europa het moeilijk hebben door een aanhoudende zwakke vraag en overcapaciteiten.

"Deze contrasterende macro-economische ontwikkelingen vereisen een regionale aanpassing. Als marktleider zijn wij vastbesloten onze activiteiten aan te passen en onze bevoorrading te bepalen in functie van de marktvraag, meer bepaald in het zuiden van Europa en het Middellandse Zeegebied", zo lichtte Pascal Juery toe, benoemd tot General Manager van Solvay's zonet opgerichte Global Business Unit Essential Chemicals.

Neutraal advies blijft gehandhaafd

Volgens Bernard Hanssens van Bank Degroof zit de succesvolle overname van Rhodia al volledig verrekend in de koers van Solvay.

Het aandeel noteert met een premie ten opzichte van de sectorgenoten, zodat Hanssens slechts een neutraal advies en een koersdoel van 95 euro heeft.

De strategische intentie is het versterken van zijn positie door het aanpassen van de productiecapaciteiten aan de verschillende marktdynamieken en een betere kostenefficiëntie. Solvay kan zo de winst van zijn soda-activiteiten doen toenemen en meer cash genereren. De vraag naar natriumcarbonaten in de groeilanden, in Noord-Amerika, Oost-Europa en het Midden-Oosten blijft voldoen, terwijl West- en Zuid-Europa het moeilijk hebben door een aanhoudende zwakke vraag en overcapaciteiten. "Deze contrasterende macro-economische ontwikkelingen vereisen een regionale aanpassing. Als marktleider zijn wij vastbesloten onze activiteiten aan te passen en onze bevoorrading te bepalen in functie van de marktvraag, meer bepaald in het zuiden van Europa en het Middellandse Zeegebied", zo lichtte Pascal Juery toe, benoemd tot General Manager van Solvay's zonet opgerichte Global Business Unit Essential Chemicals. Neutraal advies blijft gehandhaafd Volgens Bernard Hanssens van Bank Degroof zit de succesvolle overname van Rhodia al volledig verrekend in de koers van Solvay. Het aandeel noteert met een premie ten opzichte van de sectorgenoten, zodat Hanssens slechts een neutraal advies en een koersdoel van 95 euro heeft.