De totale productie van maïs en soja wordt voor 70% en meer aangewend bij intensieve vleesproductie en dat is precies een industrie die zich zeer sterk heeft ontwikkeld in het China van vandaag (naar "voorbeeld" van de westerse landen).

De zeer hoge intensiteit van de vleesproductie verpest niet alleen het milieu (met methaan, CO2 en nitraten) maar ook de monetaire omgeving.

Eigenaardig toch, hoe de natuur zich altijd weet te wreken. Indien u eraan twijfelt of "global warming" wel een écht probleem is (gelet op de lang aangehouden koude temperaturen in Europa en de VSA) dan kan de impact op de globale wereldeconomie en -beurzen u misschien wel wakker houden?, zo vraagt professor Stefan Duchateau zich af.

De totale productie van maïs en soja wordt voor 70% en meer aangewend bij intensieve vleesproductie en dat is precies een industrie die zich zeer sterk heeft ontwikkeld in het China van vandaag (naar "voorbeeld" van de westerse landen). De zeer hoge intensiteit van de vleesproductie verpest niet alleen het milieu (met methaan, CO2 en nitraten) maar ook de monetaire omgeving. Eigenaardig toch, hoe de natuur zich altijd weet te wreken. Indien u eraan twijfelt of "global warming" wel een écht probleem is (gelet op de lang aangehouden koude temperaturen in Europa en de VSA) dan kan de impact op de globale wereldeconomie en -beurzen u misschien wel wakker houden?, zo vraagt professor Stefan Duchateau zich af.