Het succes van de Japanse monetaire politiek is vreemd genoeg echter afhankelijk van de FED en van de monetaire politiek die voorzitter van de Amerikaanse centrale bank Ben S. Bernanke wenst te volgen.

Wanneer die besluit om meer geld te drukken, zijn de interventies van de Japanse centrale bank op de valutamarkten zo goed als nutteloos. Het printen van meer dollars zal namelijk de koers van de Amerikaanse munt opnieuw naar omlaag duwen.

Bernanke liet ook al in 2009 meer dollars drukken en dat had eveneens een verzwakking van de Amerikaanse munt tot gevolg.

Hiroaki Muto, senior economist bij Sumitomo Mitsui Asset Management Co. in Tokio, is van mening dat Japan op zijn eentje onmogelijk de koers van de yen naar omlaag gaat krijgen.

Het succes van de Japanse monetaire politiek is vreemd genoeg echter afhankelijk van de FED en van de monetaire politiek die voorzitter van de Amerikaanse centrale bank Ben S. Bernanke wenst te volgen. Wanneer die besluit om meer geld te drukken, zijn de interventies van de Japanse centrale bank op de valutamarkten zo goed als nutteloos. Het printen van meer dollars zal namelijk de koers van de Amerikaanse munt opnieuw naar omlaag duwen. Bernanke liet ook al in 2009 meer dollars drukken en dat had eveneens een verzwakking van de Amerikaanse munt tot gevolg. Hiroaki Muto, senior economist bij Sumitomo Mitsui Asset Management Co. in Tokio, is van mening dat Japan op zijn eentje onmogelijk de koers van de yen naar omlaag gaat krijgen.