Volgens het nieuwsbureau zijn de Chinezen op grote schaal troepen aan het mobiliseren, wat zou kunnen wijzen op de dreiging van een conflict.

Vraag is uiteraard hoe betrouwbaar NTDTV als bron is. In het verleden was deze bron behoorlijk betrouwbaar, ze maakte bijvoorbeeld voor het eerst melding van de SARS-epidemie in 2003.

China zou op grote schaal troepen samentrekken in de provincies Fujian en Zhejian, gelegen aan de Oost-Chinese zee in de buurt van de Diaoyu/Senkaku eilanden. Stuurt China daadwerkelijk aan op een oorlog met Japan? De toekomst zal het moeten uitwijzen.

Volgens het nieuwsbureau zijn de Chinezen op grote schaal troepen aan het mobiliseren, wat zou kunnen wijzen op de dreiging van een conflict. Vraag is uiteraard hoe betrouwbaar NTDTV als bron is. In het verleden was deze bron behoorlijk betrouwbaar, ze maakte bijvoorbeeld voor het eerst melding van de SARS-epidemie in 2003. China zou op grote schaal troepen samentrekken in de provincies Fujian en Zhejian, gelegen aan de Oost-Chinese zee in de buurt van de Diaoyu/Senkaku eilanden. Stuurt China daadwerkelijk aan op een oorlog met Japan? De toekomst zal het moeten uitwijzen.