Hier wringt echter het schoentje, want steeds meer universitairen vinden na het afstuderen niet meteen een job. Daardoor dreigen die studieleningen een tijdbom te worden met een totale explosiekracht van 1000 miljard dollar.

Voorlopig liggen de beleggers op Wall Street daar nog niet echt wakker van, de belangrijkste indices noteren dicht in de buurt van het slotniveau van gisteren.

Rol van Duitsland als krediteur enorm gegroeid

Sinds de eeuwwisseling is de rol van Duitsland als krediteur enorm gegroeid. Netto had het land in 2011 rond de 1.000 miljard euro in het buitenland uitstaan (de net international investment position of NIIP).

Ook al hebben banken hun leningen aan het buitenland teruggebracht, de claims van de overheid zijn fors gestegen. Wat zijn de risico's voor Duitsland, zeker als het mis mocht gaan met de euro? Vooral een hogere inflatie, concludeert Goldman Sachs.

Hier wringt echter het schoentje, want steeds meer universitairen vinden na het afstuderen niet meteen een job. Daardoor dreigen die studieleningen een tijdbom te worden met een totale explosiekracht van 1000 miljard dollar. Voorlopig liggen de beleggers op Wall Street daar nog niet echt wakker van, de belangrijkste indices noteren dicht in de buurt van het slotniveau van gisteren. Rol van Duitsland als krediteur enorm gegroeid Sinds de eeuwwisseling is de rol van Duitsland als krediteur enorm gegroeid. Netto had het land in 2011 rond de 1.000 miljard euro in het buitenland uitstaan (de net international investment position of NIIP). Ook al hebben banken hun leningen aan het buitenland teruggebracht, de claims van de overheid zijn fors gestegen. Wat zijn de risico's voor Duitsland, zeker als het mis mocht gaan met de euro? Vooral een hogere inflatie, concludeert Goldman Sachs.