Nieuwe interpretatie van de feiten

Daniel Fuss, vice chairman van Loomis Sayles & Co., gaf op de Bloomberg Sovereign Debt Conference in Frankfurt een nieuwe interpretatie van de oorzaken van alle problemen waar we nu mee worden geconfronteerd. Structurele deficieten liggen aan de basis van de Europese schuldencrisis, aldus Fuss.

Deze uitspraak klinkt op het eerste gezicht misschien niet zo revolutionair, maar Fuss voegt er aan toe dat deze deficieten mee in de hand worden gewerkt door de veroudering van de bevolking. Dat betekent dat ze ook niet zomaar gaan verdwijnen, want het demografisch probleem gaan we nog jarenlang met ons meeslepen.

Kijk naar bedrijfsobligaties

De conclusie die Fuss uit bovenstaande trekt, is vrij duidelijk. Blijf zowel Europese als Amerikaanse overheidsobligaties mijden, want deze hebben geen waarde te bieden. Dat betekent echter ook dat er moet worden gezocht naar alternatieven, want het geld van de grote institutionele beleggers moet een nieuwe bestemming vinden.

Fuss kijkt in dat verband met grote interesse naar bedrijfsobligaties, die in de toekomst de rol van staatsobligaties gedeeltelijk kunnen overnemen. Hij geeft echter wel de voorkeur aan de beste debiteuren, want er wordt op de markt van bedrijfsobligaties ook veel rommel aangeboden.

Nieuwe interpretatie van de feiten Daniel Fuss, vice chairman van Loomis Sayles & Co., gaf op de Bloomberg Sovereign Debt Conference in Frankfurt een nieuwe interpretatie van de oorzaken van alle problemen waar we nu mee worden geconfronteerd. Structurele deficieten liggen aan de basis van de Europese schuldencrisis, aldus Fuss. Deze uitspraak klinkt op het eerste gezicht misschien niet zo revolutionair, maar Fuss voegt er aan toe dat deze deficieten mee in de hand worden gewerkt door de veroudering van de bevolking. Dat betekent dat ze ook niet zomaar gaan verdwijnen, want het demografisch probleem gaan we nog jarenlang met ons meeslepen. Kijk naar bedrijfsobligaties De conclusie die Fuss uit bovenstaande trekt, is vrij duidelijk. Blijf zowel Europese als Amerikaanse overheidsobligaties mijden, want deze hebben geen waarde te bieden. Dat betekent echter ook dat er moet worden gezocht naar alternatieven, want het geld van de grote institutionele beleggers moet een nieuwe bestemming vinden. Fuss kijkt in dat verband met grote interesse naar bedrijfsobligaties, die in de toekomst de rol van staatsobligaties gedeeltelijk kunnen overnemen. Hij geeft echter wel de voorkeur aan de beste debiteuren, want er wordt op de markt van bedrijfsobligaties ook veel rommel aangeboden.