Bij alle besprekingen zijn de uitslagen van de stress test voor banken, die vrijdag vanaf 6 uur bekend gemaakt zullen worden, een belangrijke input voor de discussies.

Ook hier geldt dat alleen concrete afspraken over maatregelen voor de zwakkere banken het sentiment kunnen keren. De korte termijnontwikkelingen worden daarom vooral door politieke beslissingen bepaald.

De afwaardering van Ierland is gebaseerd op de verwachting dat het land na 2013 aanvullende leningen nodig zou hebben omdat het land onvoldoende toegang tot de obligatiemarkt zou hebben.

Gegeven de laatste marktontwikkelingen is die kans volgens Theodoor Gilissen Bankiers toegenomen.

Bij alle besprekingen zijn de uitslagen van de stress test voor banken, die vrijdag vanaf 6 uur bekend gemaakt zullen worden, een belangrijke input voor de discussies. Ook hier geldt dat alleen concrete afspraken over maatregelen voor de zwakkere banken het sentiment kunnen keren. De korte termijnontwikkelingen worden daarom vooral door politieke beslissingen bepaald. De afwaardering van Ierland is gebaseerd op de verwachting dat het land na 2013 aanvullende leningen nodig zou hebben omdat het land onvoldoende toegang tot de obligatiemarkt zou hebben. Gegeven de laatste marktontwikkelingen is die kans volgens Theodoor Gilissen Bankiers toegenomen.