Christian Gattiker, global investment strategist en head of research bij de Zwitserse bank Julius Baer, gelooft niet dat de obligatiemarkt zich momenteel op een zorgwekkend niveau bevindt.

Wel kan de omslag op de markt erg snel komen wanneer er een omslag op het rentefront komt. Zowel de Amerikaanse centrale bank als andere centrale banken houden de rente momenteel kunstmatig laag.

Daarnaast bestaat er enig risico dat de obligatie oververkocht raakt, simpelweg omdat zo veel beleggers in deze markt zijn gedoken. Bovendien zit een tweede ronde van verruiming van de monetaire politiek al ruimschoots in de obligatiekoersen verrekend.

Christian Gattiker, global investment strategist en head of research bij de Zwitserse bank Julius Baer, gelooft niet dat de obligatiemarkt zich momenteel op een zorgwekkend niveau bevindt. Wel kan de omslag op de markt erg snel komen wanneer er een omslag op het rentefront komt. Zowel de Amerikaanse centrale bank als andere centrale banken houden de rente momenteel kunstmatig laag. Daarnaast bestaat er enig risico dat de obligatie oververkocht raakt, simpelweg omdat zo veel beleggers in deze markt zijn gedoken. Bovendien zit een tweede ronde van verruiming van de monetaire politiek al ruimschoots in de obligatiekoersen verrekend.