Het kan ook anders, zoals Kia-Hyundai heeft aangetoond. Dit Koreaans merk verkocht 21,20% meer op de Franse markt. Het probleem met Peugeot is dat het bedrijf internationaal te weinig gediversifieerd is. In China is Peugeot nauwelijks aanwezig, in de Verenigde Staten al helemaal niet.

Het bedrijf meldde een groot operationeel verlies over 2012 en moet opnieuw 4,70 miljard euro afschrijven. De strop trekt zich langzaam maar zeker samen rond de nek van Peugeot.

Er doen inmiddels de geruchten dat het bedrijf opnieuw om hulp moet aankloppen bij de regering, voor de tweede keer in vier maanden tijd.

Het kan ook anders, zoals Kia-Hyundai heeft aangetoond. Dit Koreaans merk verkocht 21,20% meer op de Franse markt. Het probleem met Peugeot is dat het bedrijf internationaal te weinig gediversifieerd is. In China is Peugeot nauwelijks aanwezig, in de Verenigde Staten al helemaal niet. Het bedrijf meldde een groot operationeel verlies over 2012 en moet opnieuw 4,70 miljard euro afschrijven. De strop trekt zich langzaam maar zeker samen rond de nek van Peugeot. Er doen inmiddels de geruchten dat het bedrijf opnieuw om hulp moet aankloppen bij de regering, voor de tweede keer in vier maanden tijd.